mandag 29. juni 2015

Rosa bryllup med blonder på.Her er det vist høysesong for både giftemål og babyer, så i dag har jeg nok et bryllupskort å vise fram. Denne gangen i litt enklere stil, da bestiller ville ha noe delikat og enkelt:


 Jeg har brukt en matavfallspose, som jeg har grunnet med gesso og brettet i to. Den er så klart litt for lang, så har kuttet bort 1/3 for å tilpasse størrelsen.Jeg har fått dilla på dette nydelige "Til Brudeparet" stempelet fra kaBoks, og har valgt en helt enkel kakeserviett og sweetheart blossoms til å fremmheve det med. Mønsterborden er laget med en MS punch og som lukkemekanisme har jeg valgt en delikat blonde.Jeg har prøvd å gjennomføre en enkel stil, men kakserviett og blonder inni kortet. Denne blonden kan du finne på nettsiden til kaBoks nå, den har fått navnet "Beate". Jeg har lagt den bak kakeservietten og trykket tekst rett på servietten.Da har jeg forhåpentligvis gitt fra meg litt inspirasjon, og vil du også leke litt med disse nydelige nye blondene? Titt innom nettbutikken til kaBoks da vel :)

fredag 26. juni 2015

Masser af KYS....

Så er det blevet fredag igen og weekenden står lige for døren....dejligt! Og forhåbentligt bliver der masser af solskin.

Til mit projekt i dag har jeg leget "meget" med en af de helt nye dies, nemlig "KYSS" dien. Og jeg bruger ordet "meget", fordi jeg har die-cuttet denne die 12 gange til mit kort.....er der mon noget, som kaldes for Big Shot albue??? ;-)

IMG_2035

Nu kan det være at den vågne læser har opdaget at alle mine KYSS på kortet rent faktisk mangler det sidste "S". Der er jo forskel på, hvordan vi staver vores ord i Skandinavien og på dansk bruger vi kun ét "S" i KYS. Men det er jo nemt at løse, når man har en die med ordet KYSS. Med et snuptag, en saks og et lille klip, så er det løst og man står med et die-cut af KYS :-)

IMG_2036

Alle mine KYS er die-cuttet i samme farve karton, som baggrunden i gult, og herefter limet på det gule karton én efter én. Det ene KYS har jeg dog givet lidt kulør med en Promarker tus i farven "Sandstone". Det samme gælder for ordene "til dig". Jeg ønskede, at lige netop de ord skulle fremstå mere tydeligt på kortet.

IMG_2038

Til selve kortbasen har jeg brugt prikket design papir fra en goodiebag, så jeg kender desværre ikke brand, men det passer perfekt til i farverne.

Jeg er mega fan af at skabe en tydeligt kontrast på mine kort og denne gang har jeg atter gjort brug af min Dymo til at skabe hele min tekst. Det giver lige den lille ekstra kant til kortet!

Hav en FANTASTISK weekend :-)

Husk, at KaBoks's nye release også indeholder en die med ordet "FANTASTISK"..... jeg kan allerede nu, komme på flere idéer til kort med denne die. Hvilken tekst ville du lave med ordet "fantastisk"???

Pia :-)

KBKS-DIE-41   KBKS-DIE-42

 

 

onsdag 24. juni 2015

Sommerkrukker

Hei Hei Dere


Etter en fantastisk helg i solskinn er det endelig blitt onsdag og min tur til å inspirere dere <3


kaBoks har fått noen helt fantastiske blonder i Nettbutikken. Noen av disse blondene er bredere enn hva vi er vant med, noe jeg synes er helt topp. Disse brede blondene kan man bruke som base rett over ett kort / LO eller som jeg har gjort, dekorert noen glasskrukker med dem.
Jeg har valgt å brukt er en blonde med navn Nina. Denne blonden er 4 1/8 inch brei.
Oppå blonden har jeg pyntet med blomster i ulike lillanyanser <3Øverst rundt glasskrukken, har jeg brukt hvit vokstråd og festet en sølvcharm.Disse krukkene kan brukes til så mangt. Jeg ser de for meg utstillt i vinduet på hytta, som pynt hjemme eller bare til å ha te eller kaffe i dem.  Jeg tror disse glassene blir en venninnegave <3Da ønker jeg dere en fortsatt flott kreativ onsdag.


Klem fra DT Silje Kristin

fredag 19. juni 2015

Lykke til

Her har jeg laget et "lykke-til-kort".
DSC_0036
Jeg har fått brukt en av de nye diesen fra kaBoks "lykke".
DSC_0032
Denne er kombinert med ord fra dies: Ord - Norsk.
Til øyenbryn har jeg brukt bokstaven "i" fra denne dies-platen.
DSC_0031
Håret på figuren er fjær som jeg har festet på baksiden av "hodet".
DSC_0034
Et skikkelig lite "Lykketroll".
DSC_0029

Ha en fin dag!

onsdag 17. juni 2015

Kyss

Det er ingen hemmelighet at jeg liker enkle kort. Men denne gangen ble det veldig, veldig enkelt. Men når jeg så denne diesen med ordet kyss, så viste jeg at jeg hadde det perfekte stemplet til det.
Og jeg synes ikke at noe skal få forstyrre den perfekte harmonien mellom disse to elementene.
Jeg er ofte usikker på om kortene jeg lager havner i kategorien CAS. Men nå er jeg helt sikkert på at jo det gjør iallfall dette kortet :-)

kreativelena_41_2015

 

Men har allerede flere ideer i hodet til denne, så tror faktisk jeg skal utfordre meg selv til og lage et shabby chic kort med denne diesen. Eller hva tenker dere?
Det er viktig og utfordre seg selv innimellom. Snike seg ut av komfort sona ;-)

Hva er din komfort sone? Og hvor ofte utfordrer du den?

Som alltid, kos deg med hobbyen din, også sees vi igjen senere :-)

 - Lena_J - 

 

mandag 15. juni 2015

Babylykke

Jeg har laget nok et yndig babykort, hvor dere kan se at lekre tekstdies ikke bare kan kombineres, men også brukes som eneste motiv på kort:


Jeg har satt sammen to kaBoks dies: "baby" og "lykke" til ett ord, og brukt dette som hovedfokus på kortet mitt.


Jeg har brukt den siste baby kolleksjon fra MajaDesign her, og pyntet opp med både blonder, blomser og halvperler. Blondene er nye i kaBoks sin nettbutikk. Har du ikke sett de? Da har du noe å glede deg til ;)


Kortet mitt er, som så ofte, basert på en papirpose. Toppen er punchet med en MS punch. Banneren er en lalaland dies. Har prøvd å holde det enkelt, lyst og søtt ;)

fredag 12. juni 2015

...Lige min Type

Et lille kærligt kort til den person, man har holder af.

Nogle gange skader det ikke at lægge et kort i hans arbejdstaske med beskeden "Du er....lige min type", for det er han jo! Og når hverdagen suser derudaf, så glemmer man ofte at stoppe op et øjeblik og lige få sagt det :o)

IMG_1999

Kender I det med, at man har et fedt stempelsæt på engelsk, men der er bare ikke er nogen danske/norske/svenske tekststempler, som passer perfekt til? Oprindeligt er tekststemplet hertil "Just my type", og da jeg ikke har det på dansk, så kan man jo lave det selv :-)

Jeg har derfor kombineret "Alfabet, små" diesættet med det nye "Ord - Dansk" diesæt.

Jeg har med vilje valgt at fremhæve ordet "min" i teksten. Teksten kan dermed læses på 2 måder: 1) Du er lige min type eller 2) Du er min.

IMG_2001

Motivet af skrivemaskinen har jeg farvelagt med Distress Markers med farverne Pumice Stone, Tumbled Glass og Fired Brick og jeg har brugt en Kuretake waterbrush til at blende farverne.

På kortfronten har jeg med mit Ink Blending Tool påført lidt Distress Ink Tumbled Glass for at fremhæve den runde ramme om skrivemaskinen.

Pia :-)

onsdag 10. juni 2015

Mamma elsker deg

I dag har jeg en enkel LO å vise fram, hvor jeg har brukt flere av de nye diesene til kaBoks for å lage tittelen. Jeg har koset meg med å scrappe bilder fra minstemors første 17mai feiring:


Her har jeg pyntet opp med div: Blonder, perleblonde, en tyllblomst som jeg har farget med distress ink. Hvite dots og kakeserviett, for å skape den yndige følelsen. En peble har jeg også lurt med, og mamma er skrevet med transparang dymotape.Her har jeg kombinert diesene: "Elsker" og "Ord-Norsk" for å få den tittelen jeg ville ha. Synes det er så genialt at alle disse flotte disene med ord, kan kombineres til utallige ulike utrykk... Til en hver annledning.Elin

 

mandag 8. juni 2015

Hurra for deg!

Heisann!

Bedre sent enn aldri er det vist noe som heter, og vi får håpe denne posten inspirerer! Jeg har lekt meg med Ranger Shiny Foil Transfer sammen med stempler fra kaBoks, og effekten er nydelig! 20150608-P1040841

Jeg har stemplet med (en litt for tørr) Versamark stempelpute, og brukt Ranger Sticky Embossingpulver. Så har jeg lagt Ranger Shiny Foil Transfer over, og gnidd forsiktig med en finger for å føre folien over på stempeltrykket. Resultatet er en fantastisk glans, og et supert blikkfang på det ellers enkle kortet.

20150608-P1040843Så har jeg fullført designet med noen hjerter kuttet ut med Hjerte Konfetti dien, og noen halvperler.

20150608-P1040842 Jeg er kjempefornøyd med resultatet, det er alltid gøy å få leke med nye teknikker!

fredag 5. juni 2015

Babylykke - tips og ideer for dies!

Heisann!

Jeg sitter på gården til familien min, med et heller begrenset utstyrsutvalg, så dagens blogpost blir litt annerledes! Jeg har et kort klart, men siden jeg fikk de nye diesene våre i posten i dag, og jeg er midt i en 30-dager fargeleggingsutfordring, bestemte jeg meg for å dele en tanke om dies og Copics. Denne teknikken kan selvsagt ikke bare brukes med alle typer alkoholbaserte tusjer, men også akvarellfarger og fargeblynanter, og jeg synest resultatet er kjempefint!

Hvor ofte har jeg ikke lett etter kartong med den perfekte fargen til prosjektet mitt, selv om jeg sitter ved siden av "tusenvis" av tusjer, blyanter, stempelputer og maling? I et kreativt sinn burde vel veien fra hvit papir, via fargelegging ende opp med akkurat det jeg trenger, men jeg merker at jeg av og til blir litt låst i tankegangen. Jeg har jo sett andre gjøre dette på youtube, men av en eller annen grunn har jeg aldri gjort det selv...

Nok prat!

I dag har jeg brukt to av de nye diesene fra kaBoks, "baby" og "lykke". Disse er laget for å kunne settes sammen til et ord "babylykke".

KBKS-DIE-43KBKS-DIE-45

 

Jeg har også brukt 3 Copic Sketch tusjer, YG01, Y04 og Y00. Ideen er å bruk minimum to farger for å lage en gradvis overgang mellom fargene (ombré).

20150605-P1040833

 

Jeg la diesene på arket, og laget et blyantmerke over og under dien, slik at jeg vet hvor stort område jeg må fargelegge.

20150605-P1040834

 

Her kan du se det ferdig fargelagte arket, mulighetene er uendelige!20150605-P1040835

 

Når jeg la diesene på arket for kutting, passet jeg på at de ligger på linje, slik at fargeovergangene blir like på begge to. Dette er viktig siden jeg skal sette de to ordene sammen etterpå.20150605-P1040836

 

Her er resultatet etter kutting, du kan se at toppen av bokstavene er lysegrønne, og bunnen er lysegul. Jeg synest det ble kjempestilig! 20150605-P1040837

 

Et lite tips for de av oss som skriver nynorsk, klipp av "halen" på "y"en og den blir til en u! 20150605-P1040839

 

Jeg har ikke noe ferdig prosjekt med disse diesene, men jeg håper du ble inspirert til å prøve deg frem med fagelegging du også! Jeg gleder meg til bruke disse på et prosjekt snart!

 

onsdag 3. juni 2015

Et enkelt bryllupskort.

Da var det igjen min tur til og inspirerer dere. Denne gangen har jeg funnet frem stemplet "til brudeparet". Så var det og gå igjennom stemplene og se om jeg hadde noe som kunne passe. Og jeg hadde nesten glemt at jeg hadde dette motivet fra Make it crafty. Det er fra en hel serie hvor de gifter seg og får barn, og alle motivene er like herlige, og det passet perfekt til tekst stemplet mitt :-)

Jeg startet med og male motivet med distress. Og når jeg var ferdig stemplet jeg til brudeparet under. Jeg brukte papir fra Pink Paslee sin Bella Rouge serie, og et par paljetter.

kreativelena_39_2015

 

Vimpelen er er limt i toppen, med 3D puter i bunn, og ganske høye slik at jeg virkelig får litt dimensjon på kortet, også bruker jeg en paljett jeg dytter litt under for og virkelig vise frem at det er litt dimensjon der.

kreativelena_39_2015_2

Jeg driver nå og prøver ut en ny type akvarell papir, og den er ganske så grov strukturert på ene siden, så jeg var veldig redd for at jeg ikke skulle få stemplet rett på papiret. Du ser ikke så godt på bildene hvor grovt det er. Men bare se her hvor godt stemplet stempler på grovt akvarell papir.

kreativelena_39_2015_3

 

Som alltid så håper jeg du koser deg med hobbyen din, vi sees :-)

- Lena_J - 

mandag 1. juni 2015

Til Brudeparet

I dag har jeg et bryllupskort å vise dere, laget med restepapirer og et nydelig kaBoks stempel:


Restepapirene er av ukjent opprinnelse, men dette flotte "Til Brudeparet" stempelet finner dere HER. Lekker skrift <3 Motivet er fra Studiolight og blomstene fra IAR. De har jeg satt opp etter en hjerteformet kakeserviett og pyntet med blondesløyve og perleswils:


Tenkte å vise dere baksiden av kortet mitt også, til en forandring. For som regel blir den litt glemt når man viser frem det man lager, og det er jo dumt når det er der "signaturen" står:


Her har jeg også brukt ett av kaBoks sine personlige stempler, med min egen signatur inni. Er det ikke søtt? "Dette kortet er laget med kjærlighet og omtanke av: <3" . Stempelet heter "Håndlaget 01" som du finner om du trykker deg inn i nettbutikken HER.