torsdag 31. desember 2015

Nytt medlem av DesignTeamet

Maritha


Hej! Mitt namn är Maritha Elofsson och jag är en stolt ny dt medlem för kaBoks 2016.
Jag började med scrapbooking 2009 och sedan dess är jag fast. Håller mest på med kort och min stil är nog mer åt cas-stilen(clean and simple). I början så använde jag bara distresser men numera är jag  Copics frälst och lägger mest tid på mina färgläggningar,vilket nog gjort att jag valt att inte ha så mycket på mina kort som tar fokus bort från själva färgläggningen. Brukar ibland testa mina distresser bara för att det är lite roligt att göra nåt annat. Älskar alla fina papper och lever med mottot "man kan aldrig få för mycket papper" ...(alltså man kan ju aldrig få för mycket av några pysselsaker egentligen) Jag gillar även att renovera gamla möbler och måla om,stilen är shabby chick här hemma. Jag testar gärna nya saker inom pyssel och det senaste är att föra över bilder till trä,väldigt snyggt och väldigt roligt.


Ska bli spännande att se om jag förstår all norska,det är inte så säkert. *fnissar* Men dom får väl ha lite tålamod med mig. Ser fram emot ett härligt pysselår och hoppas att hälsan tillåter detta.

Nytt medlem av designteamet :-)

2016 står for døren og de blanke arkene i dette nye året bare står og venter på å bli tatt i bruk. Og i 2016 vil jeg starte et helt nytt kapittel i mitt liv!


På lillejulaften fikk jeg nemlig en telefon fra Silje Kristin, som kunne fortelle meg at jeg skulle bli en del av Kaboks sitt designteam! Snakk om julegave med stor J :-)


Det er med stor glede og litt skrekkblandet fryd at jeg tar fatt på denne oppgaven.


En liten presentasjon av meg selv:


dt kristina


Jeg er 76-modell, opprinnelig fra Bodø og bor for tiden i Stavanger sammen med samboer og hund. Vi har imidlertid nettopp kjøpt oss hus i Tønsberg som er innflyttingsklart sommeren 2016, så tiden framover blir spennende på mange måter. Og ja, selvfølgelig har jeg sørget for at jeg får eget scrapperom, med god plass til alle scrappetingene mine :-)


Scrapping eller rettere sagt kortlaging, begynte jeg med i det små i 2008, men de første årene begrenset det seg til stort sett noen få julekort til de nærmeste. I januar 2012 kjøpte jeg meg Big Shot og jeg ble for alvor hektet på denne hobbyen, og innkjøpene av dies og stempler tok regelrett av. Jeg lager stort sett kort, noen altererte esker og 3D-prosjekter blir det av og til. Jeg lager ikke LO/PL, men har lekt litt med tanken å prøve meg på en LO en gang. Når det gjelder stilen min, kan jeg vel si at jeg som oftest lager ting som er et sted i mellom vintage/chabby chic og CAS, men er overhodet ikke fremmed for å lage vintage-prosjekter med mye stæsj og rene CAS-kort innimellom. En ting er sikkert, jeg elsker å prøve ut nye ting og å utfordre meg selv for å flytte komfortsonen.


Bloggen min finner du her, så ta gjerne en titt der for å se hva jeg holder på med :-)


Håper jeg som en del av Kaboks' designteam kan inspirere nettopp deg.


Da ønsker jeg dere alle et fantastisk nytt år, måtte 2016 bringe det aller beste!

Nytt medlem av designteamet:


Line


Hei alle sammen.


Mitt navn er Line, og jeg er rykende fersk på Kaboks DesignTeam!


Etter en super koselig telefonsamtale med Silje Kristin på lille julaften, er drømmen gått i oppfyllelse.


Jeg har drevet med kortlaging siden 2009, da datteren vår fikk et hjemmelaget kort når hun ble født. Jeg måtte så klart prøve meg på det samme, og da var det gjort. Jeg var hektet!


Jeg har alltid likt å lage ting med hendene, så dette ble fort også en stor lidenskap. Idag, snart 7 år etter, er jeg like hektet og storkoser meg når jeg får sitte i kosekroken min.


Bloggen min er jo mitt lille vindu ut til verden, og der finner du jevnlige oppdateringer av hva jeg har laget: Kosekroken min


Jeg holder til i Eidskog, en liten kommune i Hedmark. Her koser jeg meg med familien min, som består av mannen min og mine 3 hjertebarn på straks 7, 14 og 17. ♥ Og så klart hund og 4 katter. Så vi har et ganske så aktivt liv.


Jeg gleder meg masse til å ta fatt på oppgaven som DT hos KaBoks. og håper jeg kan være med å inspirere dere der ute.Gleder meg til å se dere masse i 2016.


Klem Line

onsdag 30. desember 2015

Enkelt nyttårskort

Jeg synes det er veldig kos og ta med meg et lite kort når jeg er invitert bort på nyttårsaften. Vi pleier som regel og ha et spleiselag, hvor vi som ikke er så flinke med mat bare leverer pengene til et par av de som elsker og lage mat. Vi pleier da gjerne og være hos en av de matglade hobbykokkene, siden kokkene er mest komfortable på sitt kjøkken. Det er virkelig undervurdert hvor mye et kort kan gjøre. Det viser at jeg jeg setter pris på jobben de gjør, og de føler seg mer verdsatt.  Og man trenger ikke og lage lage fancy kort for at det skal bli pent, og elegant.

Her er kortet jeg har laget til årets fest:

kreativelena_65_2015

kreativelena_65_2015_02

Har kun brukt to striper med washie tape, og limt på teksten med bokstaver fra Alfabet, store bokstaver.Akkurat nå driver jeg også og utformer nyttårsforsettene mine. Jeg pleier ikke ha noen, men ser på scrappepulten min at jeg trenger noen for 2016 ;-)
En du? Har du noen forsetter for 2016?

Som alltid, kos deg med hobbyen din, og godt nytt år fra meg til dere :-)

Lena _ J

mandag 28. desember 2015

God jul og godt nyttår med Toffifee

I disse jule- og nyttårstider, passer det seg med litt sjokolade. Jeg har dekorert en Toffifee eske med et nydelig julestempel fra kaBoks. Jeg har scrappet i kalde blåe toner, noe som er mine favoritter til vinterlige kort:

 


Den store dillen for tiden er treverksmønster, og den dillen har jeg også. I tillegg synes jeg det gjør seg med bølgepapp for å skape litt dybde. Tekst stempelet "Ønsker deg latter..." er et varmt og kjerlig stempel fra kaBoks. Det gir skikkelig godfølelse.


Her har jeg stanset ut sirkler med dies, svertet kanter og fremhevet trykket i brun blekk. Jeg har pyntet med osteklut og halvperler, og et skikkelig vintemotiv med den kalde snøfølelsen på .


Gir du bort sjokolade til jul eller nyttår? Det gjør i allefall jeg, og da er det ekstra koslig med litt pynt på pakken! Takk for at du titter innom i romjulstiden, og nå er det like før vi avslutter dette året og byr på et nytt og kreativt et.

 

fredag 25. desember 2015

Alle Ugens Dage med kaBoks

Jeg håber, I alle har en dejlig 1. juledag i hele Skandinavien. Måske nogle af Jer var heldige og få lidt kreative gaver juleaften? Måske et gavekort til kaBoks??

Mit projekt i dag handler ikke om Julen, men er meget inspireret af Valentine's Day. Det er ikke fordi vi fejrer denne dagen i Danmark - endnu. Men man skal altid huske, at fortælle sine kære, hvor meget man holder af dem og elsker dem. Og det er netop det, dette kort handler om!

PiasCreative_IMG_2874

Jeg har brugt stemplet "Ukedager" som mest er tænkt til Project Life. Men det behøver absolut ikke begrænse én i brugen af det. Jeg har brugt det til at lave min egen baggrund, som støtter op om min tekst på kortet.

Dette kort skal min kære mand have. En eller anden dag, bare en helt almindelig dag, vil jeg sørge for at det kommer ned i hans arbejdstaske. Måske han finder det samme dag, men det er ikke sikkert. En eller anden dag, vil han falde over det og få sig en dejlig hilsen :)

"Elsker dig alle ugens dage"

PiasCreative_IMG_2879

Teksten på kortet er bygget op af die'n "Elsker" og et alfabetstempel.

SBN-2012-02-600_1[1]die-38


 

 

 

 

 

 

torsdag 24. desember 2015

I ønskes alle en God Jul fra Kaboks

Så nåede vi den 24. december - dagen hvor den står på dejlig mad, familiehygge og gaver. Kaboks og vores kreative design team ønsker i dagens anledning alle i Skandinavien en rigtig God Jul.

Dette er fra alle os, til alle jer :)

PiasCreative_IMG_2817

Til dette kort har jeg kombineret 2 stempelsæt for at skabe min tekst. Første del af teksten "i ønskes en" er fra stempelsættet "Glædelig Jul, dansk". Den sidste del "God Jul" med den lækre swirly font er fra stempelsættet "God Jul, ribbon font".

SBN-2012-01-503

Det eneste pynt på mit kort er den kæmpe store guld & sølv sløjfe. Ganske passende, når nu man tænker på hvad dagen byder på af flotte indpakkede gaver, som ligger under træet og venter på at blive pakket ud.

PiasCreative_IMG_2819

Vi håber, i alle får en fantastisk, vidunderlig, fortryllende og dejlig juleaften :)

Mange julehilsner,

Kaboks & Design Teamet

onsdag 23. desember 2015

Ikke den, ikke den, men denja!

Er det flere som husker den reklamesnutten? Jeg husker ikke hva den var for, men sangen, ja den klistret seg for evig tid. Og når det nå var min tur til og ha æren av og inspirere dere, så hadde jeg så mye og velge imellom, at denne sangen slo meg, og siden jeg ikke klarte og velge, så ble det to kort denne gangen ;-)

Nå er det jo lille julaften, og jeg vil ønske dere en god jul, og det gjør jeg med dette kortet her :

kreativelena_63_2015

Her har jeg brukt to forskjellige stempelsett: God jul, med fyll og Pakkelapp.

 

Pakkene er fargelagt med distress, og så kuttet ut og plassert bak papir jeg har klippet til og påført litt snowwriter. Øverste snøbunken er limt på med 3D puter. Pakkene er limt med flytende lim nederst, og 3D puter øverst. Banneren er også limt på samme måte. Alt for og gi litt mer dybde i kortet. Snøen er laget med en stensil fra SSS og litt textur paste.

 

Kort nummer to måtte jeg jo bare lage nå, selv om det er en liten stund til dette skjer. Men jeg synes dette stemplet er så fint, og er helt sikker på at dere og kommer til og like det så godt. Så vær kjappe og bestill, så kan dere og rekke og lage nyttårskort ;-) For med dette kortet så ønsker jeg dere et riktig godt nytt år, selv om vi sees igjen før vi runder dette året.

kreativelena_64_2015

Her har jeg brukt stempelet Godt nytt år, og et motiv jeg fant på google.Jeg har brukt litt sølvtape under teksten for og skille den ut litt, og kjolen og dressjakken har fått et strøk av wink of stella. Men det synes ikke så godt på bildet. Glitter og bling er vanskelig og ta bilde av ;-)

Så nå håper jeg at jeg klarte og inspirere akkurat deg, og at du er klar for morgendagen. Bruk dagen i dag til og slappe av litt, og nytt litt tid for deg selv kanskje? Og mange skal vel pynte treet med ungene. Uansett hva du velger og bruke dagen til, så ønsker jeg dere en fantastisk dag, vi sees igjen ;-)

Lena_J

 

mandag 21. desember 2015

Julebakst på gang:

Nå er vi SÅ nærme ferie- og julehøytid, og jeg regner med at


de fleste av dere nå jobber hardt for å komme i mål med alt som skal gjøres denne tida.


Jeg håper dere har tid til et PL-oppslag og litt scrappeinspirasjon uansett!******


Vi baker selvsagt kakemenner i dette huset, siden jeg er sørlending og har det som tradisjon.


Den råflotte snøbord-diesen pryder flere lommer, og gir det fine julepreget som jeg ønsket meg.  Her kommer oppslaget:


IMG_4844


*******


Nærbilder av lommene med snøkant:


IMG_4836


  IMG_4843


IMG_4837


Her finner du diesen,


som jeg tror du vil finne superanvendelig!!God jul, folkens.


<3


Elisabeth

lørdag 19. desember 2015

Fantastisk bryllup med Kaboks

I dag har jeg et lidt utraditionelt bryllupskort til jer. Det utraditionelle er mest farverne, da jeg er gået efter et mere moderne look med gråt og rødt.

Til kortets baggrund har jeg brugt et stykke blonde som stencil. Det er blonden "Nina", som jeg har brugt her. Jeg har lagt blonden henover min kortbase og mistet med en mærkegrå mist fra Mister Huey's.

PiasCreative_IMG_2775

Som tekst har jeg brugt dien "Fantastisk" som hovedfokus. Denne har jeg kombineret med et alfabet stempelsæt fra Lawn Fawn.

die-42

Den stiplede røde linje med hjertet i toppen af kortet og det lille røde hjerte i slutningen af teksten er fra et Avery Elle stempelsæt. Jeg ønskede bevidst at få 3 røde elementer på mit kort for at skabe harmoni.

PiasCreative_IMG_2778

Har du prøvet at bruge blonder som stencils?

Pia :)

fredag 18. desember 2015

Pyntet Toffifee-eske

Her har jeg pyntet en Toffifee-eske som skal overrekkes på nyttårsaften.

20151217_200717_HDR


Jeg har brukt stempelet: Godt nytt år! og Snøfnugg-dies.
Du finner både stempel og dies i nettbutikken hos kaBoks.

 20151217_200935_HDR


Jeg har stemplet og embosset med "Egyptisk-gull".

20151217_200957_HDR


Snøfnuggene har jeg festet og pyntet med halvperler.

20151217_201020_HDR


Da ønsker jeg alle sammen en riktig

God Jul og Godt Nytt År!

onsdag 16. desember 2015

Et annerledes julekort.

Det som er så fantastisk morsomt med denne hobbyen er at man trenger så absolutt ikke og følge normen for hvordan et julekort skal se ut. Her er det ingen trykkerier som skal masseprodusere kort i full fart, i håp om en stor fortjeneste. Men kun et enkeltindivid som sitter og koser seg gløgg ihjel med og være kreativ :-) Så siden jeg har laget en del streamline julekort som jeg kaller det, så har jeg nå kost meg med og lage et litt annerledes et.

kreativelena_62_2015

Jeg embosset stemplet Fred, kjærlighet, glede på litt akvarellpapir. Jeg tok distress i fargen barn door og gned på en silikonmatte og sprayet med vann, for deretter og "dyppe" arket ned i fargeoppløsningen helt til jeg ble fornøyd med hvordan bakgrunnen ble.Videre gned jeg litt distress ink i midten av arket over stemplet slik at fargen ble sterkere der, og budskapet kom bedre frem. Til sist, noen få paljetter for og pynte opp litt ;-)

Så er det vel bare og sende utfordringen videre da.... Tar du den?

Som alltid, kos deg med hobbyen din, vi sees :-)

Lena_J

mandag 14. desember 2015

Vintage Julehilsen

Et julekort fra meg i dag, med nostalgisk vintage preg. Jeg lar meg inspirere av litt gammelmodige duse motiver, og synes ofte de løfter kortene litt ekstra. Denne gangen har jeg også lekt meg litt med embossing, noe som i grunn er innmari fint og skikkelig gøy!


Jeg har brukt hvit avlang papirpose som base, og punchet toppen med stjerner. Motivet er klippet ut av et mønsterark, og fremhevet med scallop ramme bak. Jeg har trykket med div julestjerner fra kaBoks: Snøfnugg. Først stempler jeg med versamark limpute, deretter har jeg drysset over kritthvitt embossingpulver og varmet opp.


Senterene på snøfnuggene mine har fått en liten bling for å trekke fokus. Stempelplaten med snøfnugg har 5 ulike størrelser av snøfnugg, som er flotte å kombinere.


Videre har jeg dekorert med blonder, svertede kanter og hamp. "Julehilsen" er stemplet på tillaget banner, og er fra stempelsettet "Julehilsen,ribbon font".

 

søndag 13. desember 2015

Tennbrikketter dekorert med kaBoksdies

 

 

Heisann alle sammen!

 

Vinteren på vestlandet har vært mer våt enn hvit foreløbig, men fyr i peisen kan man ha likevel! Jeg har dekorert min første tennbrikkettboks, og hadde det kjempemorro med dies og ark fra kaBoks. Bestemor mener den er for fin til tennbrikketter og foreslår at den bør fylles med julekjeks eller twist, og det kan man jo saktens, i alle fall om godbitene ligger inni en fin cellofanpose først :-)P1040874-blog P1040875-blog

Dompappene blir ekstra livaktige om du bruker fingrene og gir arket en bue, jeg har også brukt litt distressblekk på kantene for å gjøre den endda mer tredimensjonal.  Den lille, vintertykke fuglen sitter på gjerdestolpen og venter på noe godt. Det er jeg overbevist om!

P1040877-blog

Et vanlig scrappeark er jo som kjent ikke stort nok til å gå rundt en standard boks, og for at skøytene skal forsvinne mest mulig, har jeg valgt å bruke snøfnuggborden fra kaBoks. Siden første og siste snøfnugg er likt, kan denne kutte så langt man vil. Jeg har brukt Matt Multimedium for å lime snøfnuggene skikkelig fast, og har penslet limen både over og under borden. Etterpå, mens limen fortsatt var våt, drysset jeg på Distress Glitter i Rock Candy. Dette glittrer flott i lyset fra flammene i ovnen.

P1040880-blog

En av mine favoritter fra den siste runden med dies fra kaBoks er skigarden. Den ser kanskje ikke så spennende ut i pakken, men man kan lage utrolig mye flott med den! Her har jeg brukt Woodgrain papir fra American Crafts for ekstra realisme. Jeg stemplet med woodgrainstempelet fra kaBoks før jeg begynnte med kuttingen, det er mye lettere enn å stemple etterpå. Jeg har også lagt en gjerestolpe forran og en bak, dette gjør også at gjerdet ser mer realistisk ut!

P1040881-blog

Jeg har avsluttet det hele med linbånd fra Tim Holtz, og en snøfnuggcharm. Jeg har også bevisst valgt å ikke inkludere noen form for "god jul" stempel eller dies. Dermed kan boksen stå fremme hele vinteren om man ønsker det :-)

Så vil jeg minne om at vi søker etter nye folk til designteamet vårt for 2016! Det er fortsatt tid til å sende inn en søknad, og informasjonen finner du her. Du trenger ikke tidliger DTerfaring for å søke!

lørdag 12. desember 2015

Litt sjokolade i julen.

Det finnes så mange man gjerne vil gi en oppmerksomhet i jula, men det er ikke alltid økonomien tillater det, eller kanskje man har en avtale om og ikke gjøre noe stort ut av det. Og da synes jeg en sjokoklem er en god løsning ;-) Jeg lagde tidligere på min egen blogg en tutorial på sjokoklemeske, men i en litt større eske. Har lenge tenkt på og lage en ny, men litt bedre løsning på selve nedsenkningen av sjokoladen. For om man lager den litt mer "hel" så kan man jo bruke esken til mer en bare sjokoklem, da kan man jo legge andre små gaver der også. Om det er noe dere kunne tenke dere, så si i fra, så skal jeg lage en til dere ;-)

Her er esken jeg lagde nå iallefall:kreativelena_P07_2015Og innsiden: kreativelena_P07_2015_2

Arket er fra restehaugen min så jeg er litt usikker på hvem produsenten er, men mener den er fra pebbles. Ellers har jeg brukt Snøfnugg og snøfnuggbord. God jul diesen og stemplet Må ikke åpnes.

Håper dere alle koser dere med hobbyen nå i førjulstiden, og ikke stresser for mye. Vi sees snart :-)

Lena_J

 

fredag 11. desember 2015

En dejlig julehilsen fra Kaboks

Da jeg startede ud med at lave dette kort, var jeg ikke helt sikker på hvordan slutresultatet ville blive. Men hold da op, hvor er jeg vild med resultatet. Det er utroligt, hvad en smule masking teknik, Distress Inks og en vandpensel kan ende ud med.

PiasCreative_IMG_2831

Gavepakkerne er fra stemplet "Pakkelapp".

sbn-2015-01-571

Jeg startede med at stemple mine gavepakker på en post-it seddel. Ved at klippe gavepakkerne ud af post-it havde jeg et par hurtige masker. Herefter kunne jeg stemple min store bunke af gavepakker på kortfronten. Jeg har brugt akvarel papir til kortfronten, da jeg skulle arbejde med vand.

PiasCreative_IMG_2832

Gaverne har jeg farvelagt med Distress Inks og en vandpensel. Til hver af farverne har jeg kombineret to nuancer; en lys og en mørk for at kunne skabe lidt dybde i farverne.

Distress Inks fra Tim Holtz reagerer utroligt godt med vand, hvilket gør dem nemme at arbejde med til farvelægning af motiver.

Teksten er lavet ved at kombinere stempelsættene "Glædelig Jul, dansk" og "Julehilsen, med fyll".

PiasCreative_IMG_2833

Til slut har jeg brugt sort karton, samt Kraft karton til kortbasen. Det sorte karton står flot mod den sorte sværte, som jeg har brugt til gavepakkerne og tekststemplerne. Og så er jeg vild med at bruge Kraft karton på grund af det rå look det giver.

Håber I alle har en dejlig og kreativ december :)

Pia

torsdag 10. desember 2015

Elsker dig med Kaboks

På denne tid af året bliver der selvfølgelig lavet masser af julekort, hvilket er super dejligt. Men ind i mellem trænger man også til en pause fra al jule halløjet. Sådan har jeg det i hvert fald. Derfor er jeg allerede gået lidt i gang med Valentins Day temaet. Så i dag er temaet "Elsker" :)

PiasCreative_IMG_2834

Det første jeg har gjort er at bruge en stencil direkte på min kortbase. Her har jeg med Ink Blending Tool'et påført en grøn nuance af Distress Ink. Herefter har jeg die-cutteet 2 stykker karton - et i grønt og et i hvidt. Det hvide stykke er med til at fremhæve min tekst.

Som sædvanligt har jeg holdt mit kort ganske enkelt og stilrent. Jeg ønsker nemlig at ordet "elsker" er i fokus på mit kort. Her har jeg brugt die'en "Elsker" i kombination med et alfabet stempelsæt fra Lawn Fawn.

die-38

PiasCreative_IMG_2836

Hvad med dig? Får du også lavet nogle ikke-julekort for tiden?

Pia :)